Ismét a régióban terjeszkedik a UPS Healthcare

Ismét a régióban terjeszkedik a UPS Healthcare

A hazánkban is jelentős operációval rendelkező UPS Healthcare több mint duplájára növelte a lengyelországi Błonie-ban található, kifejezetten egészségügyi logisztikai célú létesítményének méretét.

A BREEAM szabvány – a fenntartható épületek egyik legszélesebb körben elismert tanúsítványa – alapján tervezett, korszerű logisztikai létesítmény több mint 17 ezer négyzetméter alapterületén akár 23 ezer raklapnak is képes helyet biztosítani. A hőmérséklet-érzékeny készítmények kezelésére és tárolására a 2–8, illetve 15–25 Celsius-fokig terjedő hőmérséklet-tartomány áll rendelkezésre.

A létesítmény működését 300-nál is több speciális, hőmérséklet-szabályozott jármű is támogatja, amelyek belföldön és nemzetközi szinten is több mint 30 piacra szállítanak, Közép- és Kelet-Európában, Törökországban és a FÁK szabadkereskedelmi övezetében. A létesítményt 100 százalékban megújuló villamos energiával látják el, a beépített napelemes rendszer évi 50 ezer kWh-t biztosít.

„A Błonie-i logisztikai központ a páneurópai hűtőlánchálózatunk része, amely átfogó, kiváló minőségű, végponttól végpontig tartó megoldásokat kínál ügyfeleinknek – mondta Fredrik Jansson, a UPS Healthcare közép- és kelet-európai ügyvezető igazgatója. – Büszkék vagyunk arra, hogy új munkahelyek teremtésével támogathatjuk a helyi és régiós vállalatok fejlődését és a közösségeket, ahol dolgozunk és élünk” – tette hozzá.

A lengyel egészségügyi piac a világ egyik leggyorsabban növekvő piaca, 10 százalékos, 2022–2027 között várható éves kumulatív növekedési rátával. Az ezt megelőző időszakban, 2004 és 2021 között az export 1,2 milliárd zlotyról 21,01 milliárd zlotyra nőtt.

2023-ban a UPS Healthcare több mint 200 ezer négyzetméter raktárterület bővítését tervezi, amelynek mintegy fele Európában valósul meg. Nemrégiben a régió legnagyobb egészségügyi exportpiacán, a németországi Giessenben nyílt meg a cég egyik legújabb logisztikai létesítménye is, amely 27 200 négyzetméteren és 30 ezer raklaphelyen tárolja a hőmérséklet-érzékeny orvosi termékek széles skáláját.

A UPS Healthcare 37 országban és területen, 217 létesítményben összesen több mint 1,5 millió négyzetméternyi cGMP- és GDP-konform egészségügyi forgalmazási területet üzemeltet. Ezen beruházásoknak köszönhetően a UPS Healthcare 2023-ra több mint kétszeresére növeli a dedikált egészségügyi létesítményekben való jelenlétét a 2020-as évhez képest.