KözútVilág konferencia

Nemzetközi díjjal tüntették ki a Prolant

Nemzetközi díjjal tüntették ki a Prolant

„UNIFE SME Award” díjjal tüntették ki a Prolan Zrt.-t a 14. InnoTrans nemzetközi közlekedéstechnikai kiállításon, Berlinben.

Az Európai Vasúti Ipari Szövetség (UNIFE) első ízben írt ki pályázatot a kis- és középvállalkozások számára innováció és társadalmi felelősségvállalás kategóriákban. A szövetség, amelynek tagjai az európai piac 84 százalékát, a globális vasúti piac 46 százalékát adják, a Prolan pályázatát találta a legjobbnak, így Feldmann Márton vezérigazgató-helyettes, a vasút-automatizálási üzletág igazgatója vehette át a kitüntetést Ennio Wiebe ügyvezető igazgatótól és Roger Dirksmeier elnökségi tagtól. A Prolan az alapítói értékrendjét ápolva és tovább építve kiemelkedő szerepet játszik a vasúti szakmakultúra népszerűsítésében, a fiatal mérnökök és szakirányú képzésben résztvevők pályaorientációjában, a régió hátrányos helyzetű lakosságának, intézményeinek támogatásában, egészségügyi szolidaritásban, valamint a környezettudatos működésben.

A világ vezető vasúti technológiáit felvonultató kiállításon a díjátadón elmondott beszédében Feldmann Márton kiemelte, hogy munkatársai kezdeményezőkészségét, áldozatvállalását, valamint az alapítók által meghonosított családias légkört, a szakma szeretetét dicséri a kitüntetés. Középvállalkozásként kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy valamennyi munkatárs ismerje, és részévé váljon annak az értékteremtésnek, amely megoldásaik sikerét, a vevőik elégedettségét biztosítja. A működési környezet ismerete, az alkalmazkodás képessége teszi lehetővé, hogy testre szabott, egyedi megoldásokkal növeljék az ügyfél élményt, és adaptív válaszokat adjanak a társadalmi felelősségvállalás keretében a régióban felismert hiányokra, problémákra, igényekre.

A Prolan Zrt. 178 főt foglalkoztat budakalászi székhelyén, főbb, saját fejlesztésű termékei a vasúti központi forgalomirányító és -ellenőrző rendszerek (KÖFI), hibrid-elektronikus biztosítóberendezés, a vasúti energiaellátást felügyelő és vezérlő megoldások, továbbá a vasúti fedélzeti rendszerek és energiamenedzsment készülékek, amelyek a magyar vasúti hálózat több mint egynegyedén, valamint Bulgáriában és Törökországban, valamint a német vasútnál is megtalálhatók. A társaság 2018 óta tagja a UNIFE-nek, és hatodik alkalommal állított ki az InnoTrans-on.