Szállítmányozás 2024 konferencia

Integrált biztonságtechnikai és járműkövetési rendszerek

Integrált biztonságtechnikai és járműkövetési rendszerek

A magyar tulajdonú TELL összes termékét szakemberei fejlesztik, gyártják, és teljes termékpalettával rendelkezik. Magyarországon egyedülállók abban, hogy megoldást nyújtanak a végponti eszközöktől a fogadóoldalig, az ott futó szoftverekig és mobilapplikációig. Két évtizedes tapasztalatuk van az átjelzéstechnikában, és eddig már több mint félmillió eszközt gyártottak. Aki velük szerződésben áll, napi 24 órában, a hét minden napján kap tőlük terméktámogatást. Flottamenedzsment-szolgáltatást is kínálnak. Kétfős vállalkozással indultak el, ma 120 dolgozójuk van, és 50 országra terjed ki az értékesítésük. A bemutatkozást követően a gyártmányokat ismertette Démi Zsolt, a TELL Csoport fejlesztési vezetője a KözútVilág Expón.

A Gate Control Pro kapuautomatizálás intelligens kapunyitó termék, mely alkalmazható elektromos kapuk, garázskapuk, forgalomkorlátozó oszlopok, sorompók vezérlésére. Rendelkezik egy felhasználói és egy adminisztrátori mobilapplikációval is. Ezer felhasználó kezelésére alkalmas, mindegyiküknek két applikációja is lehet. Ha az adminisztrátorit használjuk, akár teljeskörűen lehet menedzselni a kapunyitók működését, sőt kameraképet is meg tudunk jeleníteni. Mindkét app képes értesítések fogadására. Az eszköz alkalmas ipari parkok kezelésére is: csoportos és egyedi szabályokat lehet létrehozni, amelyekkel a felhasználókat különböző csoportokban lehet engedélyezni, illetve tiltani. Megoldhatók automatikus vezérlések is: adott műszakban nyitva tudjuk tartani a kaput, vagy be is lehet zárni. A felhasználókhoz belépési sémák rendelhetők: megadhatók, ki milyen időszakban jöhet be az üzembe, s előre feltölthetők az ünnepnapok is.

A FenceGuard Pro teljes körű kerítésvédelmi rendszer, amelyet elektromos kerítésre ajánlanak. Egy energiaadót kell elképzelnünk, mely az áramot adja a kerítésbe, s a TELL ezzel az eszközzel kommunikál, az információkat pedig egy mobilalkalmazásban kapjuk meg – magyarázta az előadó. Így akár négy kerítésszakaszt is tudunk élesíteni, hatástalanítani. Az energiaadó eseményeit is megkapjuk az appban. Láthatjuk, ha például csökken a körbemenő feszültség; ekkor tudjuk, hogy valami hozzáérhet a kerítéshez, például megnőtt a fű, amit le kell nyírni. Értesítés érkezik emberi behatolásról is. A TELL-hez távfelügyeleti értesítés is befut az eseményekről. A rendszer kiegészülhet hőkamerás megoldással is. Előnye, hogy GDPR-szempontból nem vethet fel személyiségjogi kérdéseket, mert csak egy alak látszik, ezenfelül a rendszer képes megkülönböztetni embereket, állatokat és tárgyakat. A hőkamerák szintén kapcsolatban állhatnak a távfelügyelet diszpécserszolgálatával.

A Pager8 kontaktusvezérelt, komplex logikai rendszerrel rendelkező kommunikátor, kifejezetten gépészeti rendszerek távoli vezérlésére és megfigyelésére ajánlják. Van mobilappja, akár 16 kamera képe jeleníthető meg, fogad értesítéseket. A termék különlegessége: olyan relékkel látták el, hogy akkor is képes megtartani a kamera állapotát, amikor nincs 230 V távfeszültség – hangsúlyozta Démi Zsolt. Azt is megemlítette, hogy az okosotthonokkal ellentétben önmagában képes a logikai műveleteket értelmezni és futtatni, internetkapcsolat nélkül is. Elláthatja egy hűtőház komplett vezérlését is, vagy egy parkolóházban akár meg tudja számolni a belépő-kilépő autókat.

A Dualcom tűzjelzők távfelügyeletét ellátó termék. Rendelkezik teljesítmény-állandósági tanúsítvánnyal. 6–30 bemenete is lehet, vagyis ennyi műszaki információ vagy zóna figyelhető meg rajta. Az eszközben két különálló modem van, amelyek párhuzamos jelzést tesznek lehetővé. Tápegységgel is árulják, csomagban, ami szintén rendelkezik tanúsítvánnyal – tette hozzá az előadó.

Az ecoLINE PRO meglévő riasztók mellé telepíthető, és a távfelügyeletnek tud jelezni. Mobilapplikációja is van, amellyel a régebbi rendszereket lehet okosítani.

A TELL kamerák forgalmazásával is foglalkozik, a teljes termékpalettát kínálják. A vállalkozásnak közvetlen együttműködése van a HIKVISION kameragyártó céggel. A kamerák illeszkednek a TELL távfelügyeleti rendszeréhez, így élő video-távfelügyelet is megvalósítható.

A TELL másik fontos szegmense a flottafelügyelet: személygépkocsikhoz, teherautókhoz is tudnak megoldásokat ajánlani. Az easyTRACK GPS monitoring systemmel Magyarországon 3500 cégnek adnak ilyen szolgáltatást, s mintegy 30 ezer jármű flottamenedzsmentjét végzik. Az elektronikus útdíjbevallást több mint 9 ezer vállalkozásnak nyújtják. A mobilapplikációval térkép- és közlekedési infók is megjeleníthetők, a megtett útvonalak visszanézhetők. A rendszer képes menetlevél-kimutatást készíteni, s naplózza az üzemanyag-fogyasztást is. Tud rögzíteni munkaterületre érkezést és onnan elhagyást. Integrációs lehetőség is van, akár ügyviteli rendszerrel. Az idei év óta eszköz nélkül is alkalmas nyomkövetésre, és a TELL a gépjárműben gyárilag meglévő telematikai szolgáltatáshoz is tud kapcsolódni.