KözútVilág konferencia

Az e-útdíj rendszer tapasztalatai

Február 27–28-án, az Aquaworld Resort Budapest konferenciatermében 25. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Energia és Innovációs Fórumot, amelyen az elektronikus útdíjszedési rendszer fél évtizedes tapasztalatai is terítékre kerülnek.

A szakmai rendezvényen hazai és nemzetközi üzletemberek, energetikai szakemberek, önkormányzati és nagyvállalati döntéshozók cserélnek információt és tapasztalatot a legújabb energetikai trendekről.Az idei esemény fő témái az e-mobilitás, az innováció, valamint a fenntartható energiatermelés lesznek.

A konferencián előadást tart Bartal Tamás is. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Igazgatóságának elnöke, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára a rekordidő alatt felépített hazai útdíjrendszer tapasztalatait ismerteti majd, miután a szisztéma iránt jelentős külföldi érdeklődés mutatkozik. A rendszert az Európai Bizottság és a Világbank is követendő példaként ajánlotta, elsősorban alacsony üzemeltetési költségeinek és innovatív megoldásainak köszönhetően. Számos további ellenőrző rendszer alapjaként szolgál, emellett elvitathatatlan gazdaságfehérítő, baleset-megelőző és jogkövetési hajlandóságot növelő hatása.