Szállítmányozás 2024 konferencia

Kapu a magyar piacra

Kapu a magyar piacra

Március 7-én a HHLA Group leányvállalata, a HHLA PLT Italy rendezvényt tartott Budapesten a METRANS, a HHLA vasúti leányvállalata közreműködésével. Az eseményen bemutatták az olasz terminált a helyi szállítmányozók és kereskedelmi partnerek előtt, kiemelve a HHLA PLT Italy fontosságát a magyar piac kapujaként.

Európa egyik vezető logisztikai vállalata részeként a HHLA PLT Italy a trieszti szabadkikötő fontos szegmensét képviseli. A közös felhasználói és többcélú (RoRo, konténeres, általános árus és projektrakományos) terminál a korábbi General Cargo Terminal és az újonnan épített logisztikai platform (PLT) egyesítésével 2021 óta üzemel.

A HHLA PLT Italy olyan terminálon belüli vasúti összeköttetést kínál, amely szinergiákat teremt a különböző módon lebonyolított forgalmak között, és amelyet egy konténerállomás (CFS) és raktározási szolgáltatások egészítenek ki. A terminálon belüli vasúti pályák hatékonyan továbbítják az árukat a közép- és kelet-európai végcéljaikra, és erősítik a szállítás fenntarthatóságát.