Rekordforgalom a repülőtéren a budapesti vizes VB miatt

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér mindkét termináljában a FINA 2017 színes pólóiba öltözött fiatalok fogadják a budapesti úszó- és vízilabda világbajnokságra érkezőket.

fotó: Budapest Airport

 

A Budapest Airport július 1.-től a szervezők rendelkezésére bocsátotta a SkyCourt Konferencia Központot, ahol a versenyekre érkező sportolók, szakértők, diplomaták és újságírók átvehetik az akkreditációjukat. A repülőtérről külön ingajáratban közlekedő autóbuszok juttatják el a résztvevőket a versenyek helyszínére vagy a kijelölt szállodákba.

fotó: Budapest Airport

A budapesti vizes VB egybeesik a repülőtéren a nyári utazási szezon csúcsával, így a Budapest Airport mindent megtesz a sportesemény zavartalan lebonyolítása érdekében.

Minden tőlünk telhetőt elkövetünk annak érdekében, hogy a nyári utazási csúcs ellenére a budapesti úszó VB résztvevői a lehető legjobb szolgáltatásokat kapják a Liszt Ferenc repülőtéren. A menetrendszerű gépekkel érkező sportolókat és szakvezetőket már a repülőtér betonján „FINA 2017” matricákkal díszített utasbuszok várják, a csomagkiadónál pedig már az úszó VB pólójába öltözött fiatalok segítenek nekik az eligazodásban.” – hangsúlyozta Huszka Péter, a Budapest Airport forgalmi igazgatója, majd kifejtette: „Napról napra dőlnek meg az utasforgalmi rekordok, sokszor napi 45-50 000 utas is megfordul a termináljainkon. A repülőtér összes kapacitását üzembe állítottuk, hogy a garantáljuk a kiemelkedő fontosságú sportesemény sikerét.