Szövetség a fenntartható fuvarozásért

Szövetség a fenntartható fuvarozásért

Szövetséget kötött az E.ON, a H&M, a Scania és a Siemens, melynek kiindulási pontja a Megvalósíthatósági tanulmány: a fosszilis energiaforrástól mentes árufuvarozás elérése 2050-re.

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy a fosszilis energiaforrástól mentes árufuvarozás határozottan elérhető a párizsi egyezményben kitűzött időpontig. Azonban ennek megvalósításához az iparnak és a politikának együtt kell működnie, azonnal változásokat kell kezdeményeznie és példátlan ütemben kell cselekednie.

Ezért az iparág szereplői egy személyként összefognak, hogy befolyásolják a közvéleményt és a politikát azzal a céllal, hogy optimális környezetet teremtsenek a kölcsönösen előnyös változásokhoz a fuvarozási ágazatban. Rendszerszemléletű megközelítésre lesz szükség, a vállalatok szövetsége pedig erős alapot jelent az infrastruktúra- és energiaszolgáltatók, a járműgyártók és a fuvaroztatók szemszögéből a kiskereskedelem képviselőivel.

A szövetségbe tömörült vállalatok szerint az elmúlt évek megmutatták, hogy a fenntartható árufuvarozásra való átállás üteme felgyorsult, a piac pedig fogékonyan reagál erre. Azonban sokkal többet kell tenni az üvegházgáz-kibocsátás hatásainak ellensúlyozására. Senki sem tudja ezt egyedül megtenni, de együttműködéssel sikerülhet. Az összefogás mérföldkő a nehéz-tehergépkocsikkal végzett árufuvarozás szén-dioxid-semlegesítésével kapcsolatos bővebb és mélyebb tudás megszerzésében. Nem kétséges, hogy zöld energia működteti majd a jövő fuvarozási rendszerét.

 

news4business.hu