A magyar buszpiac élén az MAN

Tavaly vezető pozícióban zárta az évet az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. az autóbuszok piacán, és az idei év is jól indult a márka autóbusz-értékesítési üzletágának.

Hoyos György, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. autóbuszos üzletágának vezetője

Annak ellenére, hogy a 2015-ös évhez képest tavaly visszaesést könyvelhetett el a hazai busz-piac, az MAN nagyon jól teljesített, így piacvezető helyen zárta a 2016-os esztendőt. Erre hosszú évek óta nem volt példa. Az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. tavaly 75 MAN Lion’s City CNG, 9 MAN Lion’s Coach és 2 NEOPLAN Tourliner autóbuszt helyezett forgalomba.

„Bíztatóan indult az idei évünk is. Hamarosan Nyíregyházán üzembe áll 41 MAN Lion’s City CNG városi busz, a VT Arriva pedig megrendelt 45 MAN Lion’s City szóló dízelüzemű modellt, amelyek a BKK járatain szolgálnak majd Budapesten. Hamarosan forgalomba állítunk 8 MAN Lion’s Intercity városközi buszt is. Ezenkívül 10-15 NEOPLAN Tourliner prémiumkategóriás tu-ristabusz értékesítésével számolunk a 2017-es évre. Ez az új busz nagyon jó fogadtatásra talált a magyar piacon is, a hannoveri IAA haszonjármű-kiállítás óta nagy érdeklődés övezi. Néhány ügyfelünk februárban rövid ideig tesztelhette az új Tourliner típust, akiktől egyrészt nagyon jó visszajelzéseket kaptunk, másrészt már megrendelés is született a teszt eredményeként. Remélhetőleg hamarosan az MAN Lion’s Coach utódja is megérkezik. Mindemellett az MAN a magyar buszgyártás támogatását célzó kormányzati stratégiát is kedvezően fogadta, hiszen a vállalat mindig is nyitott volt az ilyen együttműködésekre. A müncheni központban most is érdeklődve figyelik a hazai buszfejlesztési projekteket, hogy hol lehetne valamilyen innovatív megoldással bekapcsolódni” – kezdte Hoyos György, az MAN Kamion és Busz Kereskedelmi Kft. autóbusz-értékesítési üzletágának vezetője.

Piaci sikereink az MAN és a NEOPLAN autóbuszok kiváló minősége, illetve korszerű műszaki színvonala mellett a szolgáltatásainknak is köszönhető. A dunaharaszti márkaszervizünk ma már az ország egyik legkeresettebb autóbusz-szervize, és egyre több ügyfél választja a gyári hátterű karbantartást, illetve javítást a kevésbé megbízható, illetve hatékony egyéb megoldások helyett. Ma már nem elég jó autóbuszt gyártani vagy összeszerelni, a garanciális problémák megfelelő kezelése, a gyors alkatrészellátás, a szakszerű szerviztámogatás és az igényekre szabott, kedvező finanszírozás is elengedhetetlen. Mi ebben is az élen járunk. Célunk egy olyan elégedett ügyfélkör kialakítása, akikkel hosszú távon, fenntarthatóan és eredményesen lehet együttműködni” – tette hozzá Hoyos György.