Legyártották az 5000. DAF tehergépkocsit Tajvanban

Legördült az 5000. tehergépkocsi a gyártósorról kevesebb mint tíz évvel a Daduban működő üzem megnyitása után. A 12 tonna össztömeg feletti kategóriában elért közel 30 százalékos piaci részesedésével a DAF Tajvanban egyértelműen piacvezető a nem ázsiai tehergépkocsi-márkák körében.

DAF Trucks produced 5.000th truck in Taiwan
A Tajvanban gyártott 5000. DAF tehergépkocsit — az előtérben — az ázsiai papíripari óriáscég, a Shan-Loong vette át. Ez már a vállalat 115. DAF tehergépkocsija.

A DAF Truckshetente szállít részegységeket a népszerű LF, CF és XF105 típusokhoz az EindhovenbenésLeylandben működő gyáraiból Tajvanba, ahol partnere, aFormosaPlastics Group, naponta átlagosan négy tehergépkocsit szerel össze. Mindegyik járművet nagyon megbízható és gazdaságos, Euro 5-ös PACCAR motor hajt. Két évvel ezelőtt Daduban jelentősen kibővítették a rendkívül korszerű összeszerelő gyártósort, hogy kielégíthessék a DAF tehergépkocsik iránti növekvő keresletet Tajvanban.

A Tajvanban összeszerelt DAF teherautók minősége ugyanolyan magas színvonalú, mint azoké a járműveké, amelyek Hollandiában, illetve az Egyesült Királyságban gördülnek le a gyártósorról” – mondta Geert van Genugten, aki a DAF Trucks délkelet-ázsiai értékesítéséért felelős. „Az 5000.tajvani DAF teherautó egy CF 85.410 nyerges vontató, amellyel papíripari nyersanyagokat szállítanak majd.

„Az iparágban etalonnak számító kilométerköltség”

A páratlan minőséggel társuló kis üzemanyag-fogyasztást nagyra értékelik a tajvani tehergépkocsi-üzemeltetők. „A DAF tehergépkocsik kimagasló megbízhatósága és kis kilométerköltsége etalonnak számít az iparágban” – ezzel magyarázza a DAF sikerét Tajvanban WilfredWang, a FormosaPlastics Group elnök-vezérigazgatója.

Továbbá a szigeten gyorsan kiépült a DAF márkakereskedők sűrű hálózata, amely csúcsminőségű szolgáltatásokat és alkatrész-ellátást nyújt.