3100 db fedélzeti számítógéppel növeli flottája működési hatékonyságát a Waberer’s

A Waberer’s International Zrt. és az Astrata Europe a közelmúltban új megállapodást írt alá, mely a két vállalat közötti hosszú távú sikeres együttműködés folytatását jelenti.

A 3100 db új DriverLinc Light fedélzeti számítógép beszerelése már megkezdődött; a készülékek egy újabb lépést jelentenek a Waberer’s versenyelőnyének egyik legfontosabb forrását képviselő innovatív technológiai megoldások alkalmazása felé. A Waberer’s olyan új innovatív megoldást keresett, amely az adatokra támaszkodva támogatni tudja a vállalat költségoptimalizálási célkitűzését. Az Astrata iparágra specializált fedélzeti készüléke (OBU) valós idejű interfész adatkapcsolatot biztosít a Waberer’s fuvarkezelő (TMS-ERP) rendszerével. Emellett a rendszer a tachográf memóriájának és a sofőrkártya adatainak távoli letöltését is lehetővé teszi bármely kívánt időpontban, a flotta bármelyik járművéről (az ún. távoli tachográf letöltési szolgáltatásnak köszönhetően).

Az Astratával való együttműködésnek és az Astrata flottakezelő megoldásai alkalmazásának köszönhetően a Waberer’s nyomon tudja követni az üzemanyag-fogyasztást, ami hatékonyabb, erőforrás-takarékosabb működést eredményez.

A Waberer’s más üzleti folyamatok felett is nagyobb ellenőrzést kíván szerezni. Az irányított navigáció funkció nemcsak az üzemanyag-fogyasztás csökkentését segíti elő, hanem az „útiterv-projekt” területén is további értéket teremt, és üzleti előnyöket biztosít a Waberer’s számára.  A gyakorlatban ez úgy működik, hogy a flottakezelők vagy diszpécserek meghatározhatják a pontos útvonalat a gépkocsivezető által követendő meghatározott műveleti sorrendekkel, majd megoszthatják ezt a gépkocsivezetővel, aki így ütemezett tevékenységeket hajthat végre és pontosan kiszámított fuvartervet követhet (különösen a megtett kilométerek és az idő tekintetében).