Az IVECO az Apollo Tyres EnduTrax gumiabroncsokat választotta

Az IVECO az Apollo Tyres EnduTrax gumiabroncsát választotta eredeti felszerelésként (OE) a Way teherautó-sorozatához. A partnerség az Apollo Tyres első OE-megállapodása a teherautó- és buszágazatban; ez az Apollo Tyres középtávú európai stratégiájának egyik fő fókuszpontja.

Az Apollo Tyres gyöngyöshalászi üzemében gyártott három különböző EnduTrax abroncsot szállítanak mostantól öt méretben az IVECO-nak, mindegyiket 22,5 colos kerekekre: 13R22.5 EnduTrax MA, 13R22.5 EnduTrax MD, 315/80R22.5 EnduTrax MA, 315/80R22.5 EnduTrax MD, 385/65R22.5 EnduTrax MA HD.

Az EnduTrax termékcsalád minden terméke alkalmas a legkülönfélébb alkalmazásokhoz, a nagy teherautóktól a terepjáró billenőkig, és kifejezetten a nehéz terepen való használatra tervezték őket. Fejlett keverékkel rendelkezik, amely 11 százalékkal nagyobb vágás- és forgácsállóságot biztosít, mint a normál Apollo regionális összkerékabroncsok, így megbízhatóságot nyújt az olyan igényes felületeken, mint a törmelék és a meredek lejtők. A gumiabroncs 14 százalékkal nagyobb párnázottsággal rendelkezik a futófelület és az öv között, ami nagyobb ellenállást biztosít a forgácsolással és a kőfúrással szemben, míg a gumi érintkezése 5 százalékkal javult a futófelület merevségének növelése és a nagyobb futásteljesítmény érdekében. Ennek eredményeként az abroncs futófelülete hosszabb ideig marad hatékony, csökkentve a vágás esélyét, amely nagyobb szakadássá alakulhat, és hatással lehet a tapadásra és az általános teljesítményre.

A gumiabroncs a tartós és optimalizált rétegváznak köszönhetően javított újrafutózhatósággal rendelkezik, ami sok ügyfél számára kulcsfontosságú követelmény. A futófelületi mintázat egyenletes kopását elősegíti a széles érintkezési felület, amely egyenletes nyomáseloszlást biztosít. A megerősített burkolat szintén hozzájárul a magas szintű tartóssághoz, amely messze meghaladja az európai szabályozási követelményeket.