KözútVilág konferencia

Erősebb vezérképviselet

Az Omnibus Hungária Kft., az ITK Holding Zrt. leányvállalata 2024. szeptember 30-ával megszűnt és beolvadt a MOL Group cégcsoporthoz tartozó ITE Bus & Truck Kft.-be.

Az Omnibus Hungária Kft. csapata a továbbiakban az ITE Bus & Truck autóbusz-üzletágaként folytatja működését, mint a Daimler Truck AG leányvállalatának, a Daimler Buses GmbH-nak magyarországi importőre és vezérképviselete. Az ITE Bus & Truck Kft. végzi a Daimler Truck AG teherautó-üzletág importőri feladatait, valamint a teherautó- és autóbusz-alkatrész nagykereskedelmi funkcióit.

Az ITE Bus & Truck Kft. immár öt márkát képvisel Magyarországon, a Mercedes-Benz mellett, a Setra és FUSO típust, illetve a szervizellátást biztosító OMNIplus, valamint a BusStore márkákat (utóbbi a használt autóbusz értékesítési hálózatot jelöli).

Az Omnibus Hungária Kft.-nek az ITE Bus & Truck Kft.-be történő beolvadása az utolsó állomása annak az alig két éve megkezdett új képviseleti struktúra kialakításának, amelyet a Daimler Truck AG világszerte hálózatépítése során preferál, miszerint az általa gyártott haszongépjárművek képviseletét egy cég végzi az adott országban.