KözútVilág konferencia

Elektromos töltőszolgáltatást indít az Eurowag

Elektromos töltőszolgáltatást indít az Eurowag

Az Eurowag első kereskedelmi közúti fuvarozás (commercial road transport; CRT) fókuszú e-mobilitási szolgáltatóként alapjaiban alakítja át a kereskedelmi flották villamosítását. A vállalat új, átfogó megoldása magában foglalja a töltést mint szolgáltatást és a hálózatfejlesztést, valamint hozzáférést biztosít az összes jelentős töltőpont-üzemeltetőhöz (CPO) Európa-szerte.

Ez a kifejezetten a kereskedelmi célú közúti fuvarozás (CRT) számára kifejlesztett szolgáltatás biztosítja a hozzáférést az elektromos töltőberendezések egyre bővülő hálózatához, ami fontos lépés a kibocsátáscsökkentés és a közúti fuvarozási ágazat fenntartható jövőjének támogatása szempontjából.

Az Eurowag új szolgáltatása a villamosított flottával rendelkező ügyfelek számára érhető el, ideértve a furgonokat, könnyű haszongépjárműveket és nehéz tehergépjárműveket, amelyeknek közúton, magán vagy részben nyilvános töltési szolgáltatásokra van szükségük. Az Eurowag EV applikációval és a beépített GPS-navigációval a járművezetők könnyedén megtalálhatják a megfelelő töltőállomásokat, választhatnak a lassú és a gyors töltés között, és ahol ez technikailag lehetséges, hamarosan ellenőrizhetik a valós idejű elérhetőséget. Az EV app lehetővé teszi a járművezetők számára az elektromos áram árának átlátható megjelenítését és összehasonlítását is, megkönnyítve ezzel a tehergépkocsi-vezetők számára az időbeosztás és a költségek hatékony kezelését.

Az Eurowag üzemanyagkártyával, amely beépített RFID-chippel rendelkezik, a töltésért való fizetés zökkenőmentes. Ez biztosítja, hogy a felhasználói élmény ugyanolyan egyszerű legyen, mint a hagyományos tankolásnál, ugyanakkor hozzáférhetnek az Eurowag teljes szolgáltatási platformjához. A nyilvános töltési szolgáltatást Európa legnagyobb e-mobilitási platformjával, a Last Mile Solutions-szal együttműködve nyújtják. A CRT eMSP szolgáltatás teljes mértékben integrálódik az Eurowag meglévő digitális szolgáltatási portfóliójába, amely magában foglalja a flottakezelést, a navigációt, az útdíj-szolgáltatást, az adó-visszatérítést és a közúti szolgáltatásokat, így a CRT-vállalatok számára egy teljes, végponttól végpontig tartó ökoszisztémát hoz létre.

Az Eurowag új szolgáltatása biztosítja a megbízható és hatékony töltési megoldásokhoz való széles körű hozzáférést Európa-szerte, és hangsúlyozza a vállalat elkötelezettségét az iránt, hogy okos megoldásokat kínáljon a kereskedelmi célú közúti közlekedés tisztává, tisztességessé és hatékonnyá tételére.

„Az új e-mobilitási szolgáltatásunk az első a maga nemében, amely teljes mértékben a kereskedelmi közúti fuvarozásra összpontosít, és az ügyfelek azonnal kihasználhatják az előnyeit. A villamosítás a szén-dioxid-csökkentő portfóliónk egyik alappillére, az alacsony szén-dioxid-kibocsátású alternatív üzemanyag-kínálatunk mellett, ideértve a HVO-t és a bioLNG-t. Jelentősége az egyes vállalkozásokon túlmutat, és kiterjed a szélesebb iparágra és az európai gazdaságra is. Büszkék vagyunk arra, hogy élen járhatunk ebben az újító törekvésben. Új szolgáltatásunk csak a kezdet, mivel az elkövetkező hónapokban további szolgáltatásokat tervezünk bevezetni, többek között a helyfoglalás és a CRT-hálózat szegmentálása terén” – mondta Matthias Maedge, az Eurowag CRT szén-dioxid-kibocsátás csökkentésért felelős alelnöke.

Az Eurowag folyamatosan bővíti a szén-dioxid-csökkentéssel kapcsolatos szolgáltatásait ügyfelei számára. Az átfogó e-mobilitási szolgáltatások biztosítása a következő következetes lépés az Eurowag hosszú távú és energiaagnosztikus dekarbonizációs stratégiájának részeként.