KözútVilág konferencia

A DHL Express világszerte a legtöbbet jutalmazott munkáltató

A DHL Express világszerte a legtöbbet jutalmazott munkáltató

A DHL Express-t, mint a világ vezető nemzetközi expressz szolgáltatóját, globális szinten Top Employer, azaz a Legjobb Munkaadó elismeréssel jutalmazták.

Idén a vállalat túlszárnyalta versenytársait, valamint élen jár az országspecifikusan szerezhető díjak terén. A legjobb munkaadókat rangsoroló intézmény globális szinten a DHL Express-nek ítélt Top Employer díjat, miután a vállalat HR tevékenységét igazolták 63 országban. A DHL immár a hatodik, egymást követő évben nyerte el a Globális Legjobb Munkaadói elismerést, minden régióban megszerezte az ehhez szükséges minősítést. Szervezeten belül kiemelt területek a vezetésfejlesztés és a tehetséggondozás.

„Nagyon büszkék vagyunk, arra, hogy sok országban, szerte a világon megkaptuk ezt a tanúsítványt – mondta John Pearson, a DHL Express vezérigazgatója. – Üzleti sikereink és piacvezető pozíciónk leginkább a fantasztikus és igen motivált munkatársainknak köszönhető. A díj elnyerése határozottan bizonyítja elkötelezettségünket, amely nagyszerű feltételeket teremt az emberek számára a fejlődéshez, valamint legnemzetközibb vállalatként a további növekedéshez. A díj azt mutatja, hogy a HR stratégiánk sikeresen megalapította globálisan is a pozitív munkakörnyezetet, és ez egy remek alkalom az ünneplésre.”

„Számunka fontos, hogy munkatársainkat motiváljuk és megtegyünk minden tőlünk telhetőt, hogy örömmel érkezzenek a munkahelyükre. Ez a fajta (vezetői) szemlélet kulcsfontosságú vállalatunknál – tette hozzá Regine Buettner, a DHL Express HR Global alelnöke. – A DHL Express-nél figyelembe vesszük, hogy a világ, amiben élünk, folyamatosan változik, így nekünk is folyamatosan alkalmazkodnunk kell mint vállalat és mint munkaadó. Nagy felelősség van a kezünkben, ezért elengedhetetlen, hogy lépést tudjunk tartani munkavállalóink igényeivel.”

A Top Employer tanúsítás egy elismervény mindazon szervezetek teljesítményéről, amelyek a legmagasabb szintű munkakörülményeket biztosítják dolgozóik számára. A tanúsítás első lépése a HR tevékenységek és bevett gyakorlatok felmérése: azaz egy átfogó elemzés készül a szervezet humánerőforrás-környezetéről. A felmérését követően a Legjobb Munkáltatók Intézete meghatározza, hogy mely szervezetek teljesítették az elvárásokat, ezáltal pályázhatnak a Legjobb Munkáltató címre. A tanúsítás véglegesítése előtt még egy harmadik fél véleményét is figyelembe veszi. A regionális és globális tanúsítások további elismerést kínálnak a munkaadók számára, melyek a munkavállalói feltételek javítására összpontosítanak az egész szervezeten belül.