Szállítmányozás 2024 konferencia

Várhatóan ősszel nyit a váci okosraktár

Várhatóan ősszel nyit a váci okosraktár

A CECZ-csoport több tíz milliárd forintért raktárbázist épít Vácon az E-kereskedelmi Logisztikai Parkban, a kormány pedig nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak minősítette a projektet. A kínai–magyar együttműködésben létrejövő beruházás célja egy online kereskedelmi ipari és logisztikai központ fejlesztése, EUR-raklapos raktárcsarnokkal és robotizált berendezéssel.

Sajtóértesülések szerint a társaság megvette a Toperini Ipari Parkot üzemeltető céget, sőt, az ipari park területéből is jócskán bevásároltak. Ezenkívül az is megjelent a hírekben, hogy 15 ezer négyzetméteren akkumulátorok és akkumulátor-alapanyagok tárolására szolgáló raktár épül. Tavaly nyáron, az épület bokrétaünnepén 25 milliárd forintos logisztikai okosraktárról volt szó. A tervek szerint ősztől üzemelhet is a raktár, amelynek működtetéséhez vasúti szállítást is terveznek.

A 20 500 négyzetméter beépített alapterületű, többszintes, lapostetős okosraktár raklaponként akár 1000 kg tárolására is alkalmas lesz. A létesítményt a megbízó által biztosított rendszer alakítja ki, részben robotizálva, szkennerek, leolvasók, görgős szállítószalag-rendszerek, emelőgépek használatával.