KözútVilág konferencia

Konténerhiány Ázsiában: versenyképes FCL szolgáltatások a cargo-partner megoldásai között

Konténerhiány Ázsiában: versenyképes FCL szolgáltatások a cargo-partner megoldásai között

A cargo-partner nemcsak Ázsiából Európába, hanem az ellenkező irányba is költséghatékony és megbízható FCL-szolgáltatásokat kínál, amelyek megfelelnek a jelenlegi logisztikai igényeknek. Az új irányvonal a „klasszikus” kínai célállomások mellett magában foglalja az Indiába és Délkelet-Ázsiába irányuló szállítmányokat is.

Az Ázsiából érkező import iránti kereslet növekedése és a Jóreménység-fok környékén tapasztalható hosszabb tranzitidő következtében jelentős konténerhiány alakult ki az ázsiai kikötőkben. Ennek hatására a hajótársaságok igyekeznek minél gyorsabban visszajuttatni a konténereket a rendszeres nyugati irányú forgalomba. Az Európából exportáló vállalatok számára kihasználható költséghatékony lehetőségek érdekében a cargo-partner bővítette tengeri szállítási szolgáltatásait ezen az útvonalon.

Rugalmas lehetőségek Európából Ázsiába

A legrugalmasabb szolgáltatás biztosítása érdekében a NIPPON EXPRESS HOLDINGS, INC. leányvállalataként működő cargo-partner kiterjesztette ázsiai célállomásainak hálózatát. A cargo-partner rendszeres szállításokat kínál az észak-európai kikötőkből, mint például Rotterdamból, Antwerpenből, Hamburgból és Londonból. Emellett, a régiótól és vonzáskörzettől függően, járatokat indít Genovából, Pireuszból, különböző törökországi és fekete-tengeri kikötőkből, valamint a koperi és rijekai kikötőkből is. A vállalat teljes körű közúti hálózata lehetővé teszi a nyugat-, közép- és kelet-európai ügyfelek számára, hogy rugalmas, végpontok közötti megoldásokat kapjanak egyetlen forrásból.

Az FCL-összeköttetések jelenleg magas szintű eszközellátottságot biztosítanak, és nemcsak a „klasszikus” kínai fő kikötőket szolgálják ki, hanem a délkelet-ázsiai és az indiai célállomásokat is, többek között Nhava Shevát, Mundrát, Kalkuttát, Chennai-t, Ho Si Minh-várost, Szingapúrt és számos egyéb helyszínt.

Háztól házig terjedő lefedettség Ázsia-szerte

A cargo-partner minden FCL-megoldását háztól házig terjedő szolgáltatásként kínál, amely magában foglalja a közúti elő- és utószállítást, a vámkezelést és az átfogó logisztikai szolgáltatásokat az európai és ázsiai raktárhálózatán keresztül. Ezen felül, a cargo-partner a SPOT ellátásilánc-menedzsment platformon keresztül valós idejű nyomon követési információkat nyújt a SPOT „Intelligent Container Tracking” rendszerével.