KözútVilág konferencia

Az Apollo Tyres felkészül a 2024-es kamionos Európa-bajnokságra

Az Apollo Tyres felkészül a 2024-es kamionos Európa-bajnokságra

Az SL Apollo Tyres Trucksport befejezi a felkészülést a Goodyear FIA Kamion Európa-bajnokság (FIA ETRC) következő fordulójára, amely 2024. május 25-én kezdődik az olaszországi Misano World Circuit Marco Simoncelli pályán.

A 2023-as rendkívül sikeres debütáló szezonra építve az SL Apollo Tyres Trucksport a tél folyamán széles körű előkészítő munkát végzett a versenykamion versenyképességének és megbízhatóságának optimalizálása érdekében. Az egyik fő cél a tavalyi mechanikai problémák kiküszöbölése, ezáltal maximalizálva a futamgyőzelmek lehetőségét a következő öt hónapos szezonban.

A 2023-as szezonban az SL Apollo Tyres Trucksport több dobogós helyezést ért el, valamint az összesített bajnokságban a lenyűgöző harmadik helyet szerezte meg. Emellett a csapat versenyzője, Sascha Lenz a szezon során nyújtott egyéni teljesítménye elismeréseként hazavihette a rangos Driver’s Driver Award díjat, amelyet az FIA ETRC többi versenyzője szavazott meg.

Az idei szezonban a 36 éves német versenyző nyolc futamon vesz részt Európa neves pályáin, köztük az ikonikus Nürburgringen és Le Mans-ban, mielőtt az utolsó versenyen, a spanyolországi Circuito de Madrid Jaramán, október 5-én.

A közelgő FIA ETRC szezonban az FIA irányító testülete által előírt technikai változtatások sorát vezetik be, többek között új gumikeverékre vonatkozó követelményt és az első tengelyekre vonatkozó új korlátozásokat. Ez lesz a közelmúlt legátfogóbb technikai változtatások sorozata, amelyek jelentősen megváltoztatják az egyes teherautók jellemzőit, különösen a fékezés és a felfüggesztés reakcióját.

Az Apollo Tyres a szimulációs szoftverek terén szerzett szakértelmét kihasználva egész évben elemezte és meghatározta a legjobb beállításokat, hogy segítsen egy innovatív új tengely kifejlesztésében, amely a csapat MAN TGS teherautójának nagyfokú stabilitást biztosít kanyarodáskor és nagy sebességnél. Mivel a legfontosabb riválisok új versenykamionokat építenek és tesztelnek a következő szezonra, az SL Apollo Tyres Trucksport olyan helyzetben van, hogy már a bajnokság korai szakaszában győzelmeket szerezzen.

„Az elmúlt szezonban elért több dobogós helyezés lenyűgöző eredmény volt Sascha és a csapat számára – mondta Yves Pouliquen, az Apollo Tyres Europe értékesítési és marketing csoportvezetője. – Keményen dolgoztak a teherautó finomításán és a fejlesztések bevezetésén az összes területen, hogy 2024-ben még több futamgyőzelemért szállhassunk versenybe. Magabiztosak vagyunk azzal kapcsolatban, hogy teljesíteni tudunk néhány ambiciózus új célt.”