KözútVilág konferencia

Lezajlott az 5 tengelyen – biztos kézzel! Bajnokok Ligája verseny

Lezajlott az 5 tengelyen – biztos kézzel! Bajnokok Ligája verseny

Szeptember 21-én a drivingcamp Hungary zsámbéki tanpályáján izgalmas és látványos döntővel zárult az 5 tengelyen – biztos kézzel! Bajnokok Ligája verseny, ahol Magyarország legkiválóbb kamionsofőrjei mérték össze tudásukat. A közlekedésbiztonsági és vezetéstechnikai verseny, amely a Biztonság Hete programsorozat záróeseménye is volt, immár 12. alkalommal került megrendezésre, hangsúlyozva a kamionsofőrök nélkülözhetetlen szerepét a közlekedésbiztonságban és az ország gazdaságában egyaránt.

Az esemény nem csupán egy megmérettetés volt a sofőrök számára, hanem ráirányította a figyelmet az ellátási lánc fontosságára. Magyarország folyamatosan növekvő ipari szerepvállalása, különösen az autógyárak növekvő jelenléte, egyre nagyobb terhet ró a logisztikai ágazatra, ahol a nehézgépjárművek vezetői pótolhatatlan szereplők. Az összes nyersanyag és késztermék útja nagy részét közúton, kamionon teszi meg, így nélkülözhetetlen, hogy megfelelő utánpótlást képezzünk ki ezen a területen.

A kamionvezetők szerepe a biztonságos közlekedésben
Az eseményen részt vevő versenyzők megmutatták, hogy a nehézgépjármű-vezetők munkája mennyire fontos a közúti biztonság szempontjából. Az országúti forgalomban a biztonság jelentős része a nagy járművek vezetőin múlik, akik felelnek a rakományok időben és sértetlenül történő célba juttatásáért. A verseny így nem csupán a versenyzők ügyességét tesztelte, hanem pozitív példát is mutatott a jövő generációi számára, hiszen az utánpótlás képzése a gazdaság fejlődése és a közúti fuvarozási alágazat jövője szempontjából egyaránt elengedhetetlen.

Kiderült, hogy ki a Bajnokok Bajnoka
Az idei versenyt a Bajnokok Bajnoka címért való küzdelem tette különlegessé, ahol a korábbi évek győztesei mérkőztek meg egymással. Az első helyezett elnyerte a „Magyarország Legjobb Kamionsofőrje – 2024” címet és ezzel együtt az egymillió forintos fődíjat, ezzel bizonyítva, hogy a szakma legjobbjai között is ő a legkiválóbb.

A verseny végeredménye:

  • 1. helyezett: 1 000 000 Ft és „A legkiválóbb magyar kamionsofőr – 2024” cím – Szabados Gábor, Gogolák Gábor EV.
  • 2. helyezett: 300 000 Ft értékű tárgynyeremény – Könczöl András, J. S. Logistics Kft.
  • 3. helyezett: 200 000 Ft értékű tárgynyeremény – Szalai Gábor, Klippel Kft.

Az esemény és a családi nap számos érdeklődőt vonzott, és tovább erősítette a közúti közlekedés biztonságának és a hivatásos gépjárművezetők kulcsszerepének elismerését. Az ORFK – OBB Tóbiás és Balambér kitelepülésével szórakoztatta a gyerekeket, akik egy KRESZ pályán tanulhatták meg a közlekedés szabályait, valamint VR szemüvegek segítségével élhették át a biztonságos közlekedés élményét. A Pest Vármegyei Kormányhivatal munkavédelmi játékokkal és bemutatókkal várta az érdeklődőket, miközben a legkisebbek memóriajátékokon vehettek részt. A Vöröskereszt Hősképző programja elsősegélynyújtást és újraélesztést oktatott a gyermekek számára, míg a MABISZ és az ORFK interaktív kiállításokkal és bemutatókkal színesítette a rendezvényt.

Támogatók:

DAF Hungary Kft., Hankook Tire Budapest Kereskedelmi Kft., KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft., Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), Magyar Közút Nonprofit Zrt., MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt., Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság, Schmitz Cargobull Magyarország Kft.

Kiemelt munkáltató támogatók:

J&S Speed Kft., Kamionsuli Kft., NiT-Risk Kft., QHB Projekt Kft., Kanizsa Sprint Kft., Szemerey – Plus Fuvarozási és Logisztikai Zrt., Transintertop Kft., Waberer’s International Nyrt.

További információk a www.5tengelyen.hu oldalon.