További 300 autót állít le a Waberer’s

További 300 autót állít le a Waberer’s

Robert Ziegler, a Waberer’s International Nyrt. vezérigazgatója ekképp kommentálta a társaság 2019. II. negyedéves eredményeit.

„Az egész ágazatot súlyosan érintette a március végi Brexit-határnap, amikor az Egyesült Királyságba irányuló fuvarozási szolgáltatások drasztikusan visszaestek, mivel a raktárakat a rendezetlen Brexitre készülve előzetesen már feltöltötték. E keresleti sokk hatására számos ügyfelünk ideiglenesen leállt, ugyanakkor az európai határokon átlépő fuvarkapacitásokat a kontinentális Európára irányították át, ezzel az előző év azonos időszakához képest akár 5–10 százalékkal is lenyomták az áprilisi és májusi árakat. Ez éles ellentétben állt az előző hónapok költségvezérelt díjnövekedésével.

Ezen túlmenően áprilisban élesben elindult az új, SAP-alapú fuvarirányítási rendszerünk, amely azonban az első hetekben komoly működési és teljesítményproblémákkal küzdött, és előfordult teljes rendszerleállás is, ami megrendelések elvesztéséhez vezetett, és lehetetlenné tette a számlázást. Az új rendszer immár üzleti folyamatainkat nem befolyásolja számottevően, bár bizonyos javítások még mindig szükségesek.

Rövid és hosszú távú intézkedéseink hatására visszatértünk a 2017-ben látott kihasználtsági szintekre. Ezzel együtt további lépéseket tettünk az üzleti működés javítására, különösen a nemzetközi fuvarozási szegmensben, ahol folytatjuk az év I. negyedében beindított flottacsökkentési programot: a II. negyedévben elvégzett 300 járműves csökkentést követően megkezdtük további 300 gépjármű leállítását, amelyek a IV. negyedévben teljesen kikerülnek könyveinkből.

Az átalakítási kezdeményezéseink középpontjában a cégcsoport nemzetközi tevékenységeinek teljes átstrukturálása áll. Komoly változtatást hajtunk végre vezetésünkben, szervezetünkben, folyamatainkban és rendszereinkben minden részlegen. Ez hozzájárul a gépjárműállomány-kihasználtságot és az ügyfélminőséget érintő fejlesztésekhez. A vezetőség és a munkatársak egyaránt nyitottak és motiváltak a csoport átalakításával kapcsolatban: mindenki aktívan hozzájárul ahhoz, hogy a vállalat újra sikeres legyen.”