HHM: személyi változás

HHM: személyi változás

A hamburgi kikötő (Hafen Hamburg Marketing, HHM) magyarországi képviselete vezetőjeként eltöltött 13 év után Kovács Krisztina nyugdíjba vonul, és átadja a stafétát Alexander Tillnek, aki ezentúl az osztrák mellett a magyarországi képviseletet is irányítja.

Kovács Krisztina a szakmát egy magyar szállítmányozási cégnél kezdte, mielőtt a Multimar hajózási ügynökséghez került. Marina Basso Michael, a HHM európai regionális igazgatója több mint 200 meghívott vendég előtt köszöntötte őt a június 6-ai budapesti kikötői esten.

Alexander Till 2024. július 1-jétől vette át a magyarországi képviseletet. A tapasztalt logisztikai szakember 2007 óta vezeti az ausztriai irodát. Korábban a Schenker & Co. tengeri árufuvarozásért felelős vezetője volt. Ebben a minőségében az osztrák piacért és a Magyarországot is magában foglaló délkelet-európai régióért felelt.

A magyar piac nagyon fontos a hamburgi kikötő számára. Tavaly például mintegy 75 ezer TEU magyarországi eredetű vagy rendeltetésű árut rakodtak a létesítményen keresztül. Hamburg és Budapest között hetente 34 konténervonat közlekedik. A Hamburgban kezelt áruk több mint 85 százalékát vasúton szállítják Magyarországra és Magyarországról.

A fotón balról jobbra: Lőrincz Zsuzsanna, Kovács Krisztina, Alexander Till és Marina Basso Michael (Forrás: HHM / Juhász G. Tamás)