Új funkciókkal bővült a myDHLi ügyfélportál

Új funkciókkal bővült a myDHLi ügyfélportál

A DHL Global Forwarding, Freight, a Deutsche Post DHL cégcsoport nemzetközi szállítmányozásért felelős üzletága a myDHLi Digital Summit keretében mutatta be a digitális ügyfélportáljának új funkcióit és egyéb újdonságait.

A két éve működő myDHLi alkalmazás olyan integrált online platformot biztosít az ügyfelek számára, ahol a szállításaikkal kapcsolatban minden releváns információ egy helyen megtalálható és elérhető a nap 24 órájában. Fuvardíjak, árajánlatok, a különböző szállítási módok és a szállítással összefüggésben felmerülő szén-dioxid-kibocsátás adatai áttekinthetően állnak rendelkezésre, továbbá pár kattintással teljes körű elemzéseket és kimutatásokat lehet lehívni a rendszerből.

A 2022-ben bevezetett új funkcióknak köszönhetően a teljes logisztikai operáció hatékonyságának növelése mellett a rendszer lehetővé teszi a tengeri szállítmányok várható érkezési idejének (Estimated Time of Arrival, ETA) pontosabb meghatározását. Mindemellett a myDHLi támogatja a vállalat ügyfeleinek fenntarthatósági törekvéseit is a felületen elérhető insetting és offsetting szolgáltatásokkal, amelyek a nemzetközi szállítmányozás valódi dekarbonizációját szolgálják.

2022 a fenntarthatóság éve a myDHLi életében is

A myDHLi Quote + Book modulban a tengeri FCL-szállítmányok mellett már a légi szállítmányok esetében is választható a fenntartható üzemanyag-felhasználással megvalósuló, környezetbarát insetting szolgáltatás. Tengeri gyűjtőszállítás (LCL) esetében ez a szolgáltatás része, LCL-szállításoknál 2021. január elsejétől a DHL gondoskodik a fenntartható tengeri üzemanyagról, valamint az elő- és utófutások kibocsátásainak kompenzálásáról.

A myDHLi felületen a teljes karbonlábnyom ellenőrizhető, de akár az egyes szállítmányokra vetítve is látható a szén-dioxid-kibocsátás mértéke. A rendszerben elérhető kimutatások és elemzések teljesen testre szabhatók és könnyen illeszthetők további részletes elemzésekbe. A myDHLi Analytics felülettel integrált korábbi GoGreen Dashboard pedig lehetővé teszi az emisszió és a szén-dioxid-hatékonyság kiértékelését különböző nézetbeállításokkal és szűrési opciókkal. Az így elérhető adatok segítik a karbon-kibocsátás jobb megértését, és kiindulási pontként szolgálhatnak az emisszió csökkentését célzó intézkedésekhez.

A várható érkezési idők előrejelzése

A myDHLi rendszerben minden szükséges adat és információ rendelkezésre áll a szállítmányokkal kapcsolatban. Mivel hajóstársaságonként igen eltérő a várható érkezési idők minősége és megbízhatósága – ami jelentősen romlott is az elmúlt évben –, a DHL Global Forwarding egy olyan innovatív alkalmazást fejlesztett a rendszeren belül, amely adatelemzés segítségével akár 48 százalékkal pontosabb előrejelzést ad az érkezési idők tekintetében, mint a hajóstársaságok.

Konfigurálható értesítések

A myDHLi Follow + Share funkciói segítségével az ügyfelek a rendszerből információt, adatot oszthatnak meg a saját ügyfeleikkel, munkatársaikkal és beszállítóikkal, leegyszerűsítve a kommunikációt az ellátási láncban. A 2022-ben megújult Follow + Share-rel már konfigurálható értesítéseket lehet beállítani akár egy eseménnyel vagy a szállítmány státuszában bekövetkező változással kapcsolatosan, illetve meghatározott útvonalra, szállítási módra.

„A myDHLi sikere annak köszönhető, hogy folyamatosan dolgozunk az online platform fejlesztésén, amelyet már több mint 10 ezer ügyfelünk használ. Büszkén mutatjuk be a rendszer új funkcióit” – mondta Tim Scharwath, a DHL Global Forwarding, Freight vezérigazgatója. „Az alapfunkciók mellett átfogó dekarbonizációs megoldások és szén-dioxid-kimutatások széles skálája is elérhető egyetlen felületen, így még egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy fenntartható és átlátható szállítmányozási szolgáltatást tudjunk nyújtani megbízóinknak.”

A fenntartható logisztika megvalósítása iránti törekvések mellett a digitalizáció is az egyik stratégiai eleme a DHL Global Forwarding működésének. Az évente egy alkalommal megrendezésre kerülő myDHLi Digital Summit célja, hogy a myDHLi rendszert érintő újdonságok bemutatása mellett ösztönözze a szektort érintő további digitális fejlődést és átalakulást.

 

PORTÁLNÉVJEGY

A myDHLi a DHL Global Forwarding online ügyfélportálja, amely a megbízók számára teljes kontrollt és átláthatóságot biztosít.

Moduljai: myDHLi Quote + Book, myDHLi Track, myDHLi Documents, myDHLi Analytics, myDHLi Reports.