KözútVilág konferencia

Átfogó digitális intermodális megoldások

Átfogó digitális intermodális megoldások

Az EUROGATE Intermodal (EGIM), a tengeri konténerek intermodális szállítását kínáló, hamburgi székhelyű szolgáltató és a driveMybox, a konténerszállítás digitális platformja stratégiai partnerségre lépett a németországi áruszállítási műveletek további digitalizálása érdekében. Az együttműködés részeként november 1-jén megalakult az új driveMybox Logistics cég, amely az EGIM 100 százalékos tulajdonában lévő önálló vállalatként működik.

A driveMybox digitalizált megoldásaival az EGIM innovatívan, online kapcsolja össze a piaci kínálatot és a keresletet. A felület kezdetben elsősorban a kombinált és hosszú távú szállítási megoldásokra fog összpontosítani Németországon belül, később a további műszaki fejlesztésekre és a platform használatának globális kiterjesztésére. Németországban azonban minden operatív üzletet kizárólag a driveMybox Logistics fog irányítani.

A railMybox digitális vasúti szállítási megoldás 2022-es sikeres bevezetését követően a driveMybox bevezetése lehetővé teszi az EGIM számára, hogy integrálja a vasúti és közúti szolgáltatásait, átfogó digitális intermodális megoldásokat kínálva ügyfeleinek. Ezen túlmenően az EGIM célja kihasználni az árufuvarozó cégekkel fennálló kapcsolatait, hogy bővítse a megbízható driveMybox-szolgáltatók hálózatát Németországban.