Új telephely a tatabányai buszparknak

Új telephely a tatabányai buszparknak

A városi közösségi közlekedés megújítása fontos mérföldkőhöz ért: a Modern Városok Program keretében megvalósuló beruházás nemcsak a buszflotta korszerűsítését jelenti, hanem az infrastruktúra fejlesztését is.

Új telephely épül a vadonatúj tatabányai buszparknak az óvárosi erőmű szomszédságában található, hasznosításra váró területen. A közösségi közlekedés fejlesztésére a kormány ötmilliárd forintos támogatást adott.

A telephely létrehozásáról szóló helyszíni sajtótájékoztatón Schmidt Csaba polgármester kiemelte: lényeges lépés a saját forgalomirányítási központ kialakítása. Mint mondta, az itteni terület tökéletes erre a célra, ráadásul logisztikailag is kedvező helyen fekszik. Bencsik János országgyűlési képviselő hangsúlyozta, hogy barnamezős beruházásról van szó, vagyis nem a városi zöldterületek rovására alakítják ki az új telephelyet. Kupi Gábor, a T-Busz Kft. ügyvezető igazgatója szerint az új telephely elhelyezkedése több szempontból is előnyös: minden irányból jól megközelíthető a terület, ráadásul központi helyen van. Az is lényeges, hogy a közvetlen közelében nincsenek lakóházak, így a cég munkatársai senkit nem zavarva végezhetik a fontos háttérmunkákat.

A 42 autóbusz tárolására alkalmas új telephelyen a T-Busz belső kiszolgálását végzik. Innen indulnak a járatok, itt történik a karbantartás és a műszaki ellenőrzés, valamint a diszpécserszolgálat is itt lesz megtalálható. A közel 600 millió forintos beruházás szeptember végére készülhet el.

 

lokal.hu