Az Adient bővíti magyarországi kapacitásait

Az Adient – vezető autóüléseket gyártó vállalat – december 15-én hivatalosan is megnyitotta harmadik móri telephelyét. Az új egységben prémium kategóriás gépjárművekhez készítenek magas minőségi elvárásoknak is megfelelő ülésállító mechanizmusokat, vezető európai autógyárak számára.

Gulyás Ervin Operációs Menedzser, Sorin Moisescu Operációs Igazgató, Szentkuti László Operációs Menedzser megnyitják az Adient új móri gyáregységét

Ezzel a 47,5 millió eurós beruházással az Adient, a közép- és kelet-európai autógyártók által támasztott növekvő keresletet igyekszik kielégíteni komplett autóülések, szerkezetek és mechanikai tartozékok előállításával. Az új, móri üzem a meglévő gyártás-kapacitásokat támogatva segíti a jelenlegi és jövőbeli megrendelések kiszolgálását. Móron mintegy 2000 alkalmazottat foglalkoztatnak, de amint az új üzem eléri teljes kapacitását, körülbelül 200 új dolgozó felvételére lesz lehetőség.

A mintegy 12.000 m2-es csarnokban a legmodernebb technológiát használva gyártják majd a különböző ülésállító mechanizmusokat. Sorin Moisescu, az Adient operációs igazgatója elmondta: „A földrajzi elhelyezkedése és a gépjárműgyártó partnerek közelsége miatt Mór kiváló választás volt a vállalat bővítésére. Míg a már meglévő üzemben különböző ügyfeleknek – például a Daimler, a BMW és Rolls Royce, a Renault, a Nissan vagy a VW-csoport – számára mechanikákat és első ülés-szerkezeteket állítunk elő, az új gyárban kifejezetten a prémium kategóriás ügyfelek, a BMW és a Daimler számára gyártunk majd.

Az Adient 2006 óta van jelen Magyarországon. A vállalat három telephelyén – Móron, Mezőlakon és Kecskeméten – több mint 2700 alkalmazottat foglalkoztat.

A vállalat évente több mint 25 millió autóülést állít elő, így világszerte minden harmadik járműhöz az Adient gyárt üléseket. A most megnyíló gyáregységgel az Adient megerősíti pozícióját a globális piacon és még tovább növeli kapacitásait a közép- és kelet-európai régióban.