Kampány a bankkártyás fizetés népszerűsítésére

Több mint két éve indult el Szegeden a készpénzmentes fizetést célzó program. Három területen már komoly sikereket aratott ez a kezdeményezés, a buszokon megváltandó úgynevezett fedélzeti jegy bankkártyás fizetésére pedig az idei év végén kerülhet sor.

Szeged „Cashless city” koncepciójával több szolgáltatási területen is bevezették az elektronikus fizetést. A közeljövőben pedig a közlekedés terén válik több területen lehetővé a bankkártya alapú fizetési megoldás. Az utcákon, csomópontokban található felújított jegy- és bérletautomaták is megengedik a bankkártya használatát. Ezzel a városban elérhető elektronikus fizetési módozatok között általánossá válik az egyérintéses fizetés.

A várhatóan november végén induló fedélzeti egyérintéses bankkártyás fizetési mód egyszerre mintegy 180 közösségi közlekedési járművön válik elérhetővé, amibe a teljes szegedi – busz, troli és villamos – járműállomány beleértendő. Ezzel az egyébként igen népszerű fedélzeti jegy megvásárlására egy nagyon gyors megoldás áll majd rendelkezésre.

Az ősz vége felé a járművekre kerülő jegykiadó automaták a bankkártya egyérintéses funkciójával teszik lehetővé a jegyvásárlást, amely körbe – a fedélzeti jegy mellett – várhatóan bekerülnek a 24 és 72 órás jegyek is.

Az önkormányzat a Mastercard Europe-pal együttműködve kommunikációs kampánnyal is népszerűsíti a kártyahasználatot és az egyérintéses fizetést. A kampány most indul és a 2017-es év során folyamatosan zajlik, számos kommunikációs felületen megjelenítve a „Bankkártyával csak egy érintés!” szlogenjét és arculatát.

szeged.hu