Peter Pullem a Lufthansa Csoport új Kelet-, Közép- és Délkelet-Európáért felelős értékesítési igazgatója

Peter Pullem a Lufthansa Csoport új Kelet-, Közép- és Délkelet-Európáért felelős értékesítési igazgatója. 2017. január 1-től ő felel a Lufthansa Csoport értékesítési és kereskedelmi tevékenységéért, valamint képviseletéért a térség 17 országában (például Lengyelországban, Magyarországon, Csehországban és Görögországban). Pullem bécsi irodájában fogja végezni munkáját, amelyért a Lufthansa Csoport európai, közel-keleti és afrikai értékesítésért felelős alelnökének tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Peter Pullem

Peter Pullem (53) sokéves légitársaság-irányítási tapasztalattal rendelkezik. 1986-ban kezdte pályafutását a Lufthansa Csoportnál, azon belül a Deutsche Lufthansa AG értékesítési szervezeténél. Különféle vezető pozíciókat töltött be a vállalatnál a termékmenedzsment, a logisztika és a légitársaságok közötti együttműködés, valamint a disztribúciós csatornák irányítása terén.

2000-ben Pullem csatlakozott a Thomas Cook AG-hoz, ahol a társaság értékesítési és disztribúciós tevékenységéért vállalt teljes körű felelősséget. Négy évet töltött ebben a pozícióban, majd visszatért a Lufthansa Csoporthoz, ahol a Lufthansa Cargo németországi, európai és afrikai értékesítésért felelős vezetője lett. 2007-ben kinevezték a Lufthansa Worldshop ügyvezető igazgatójává, ahol hét évet töltött el. 2014-től kezdve a Swiss nemzetközi értékesítési és marketing-alelnökeként dolgozott.

Pullem üzleti közgazdaságtanból diplomázott a rendsburgi Alkalmazott Tudományok Egyetemén. Nős, két gyermek apja. Ofer Kischt váltja az igazgatói székben, aki hat évet töltött el ebben a pozícióban.