KözútVilág konferencia

Teljessé vált az EWG környezetbarát tartályvagonflottája

Teljessé vált az EWG környezetbarát tartályvagonflottája

Megérkeztek és már másnap munkába álltak az East-West Gate (EWG) csoport legújabb, hatékony és környezetbarát tartályvagonjai. A Wascosától lízingelt green tank car®, azaz környezetbarát, zöld termékek szállításához használható vagonjai a régebbi típusoknál könnyebbek, így gazdaságosabb szállítást tesznek lehetővé.

Az EWG összesen 120 új vagont rendelt, 60-at gabona, másik 60-at pedig nyersétolaj fuvarozására. A gabonaszállító vagonok tavasszal, a tartálykocsik a nyáron érkeztek, az utolsó részlet augusztusban. A green tank car® teherkocsikkal kizárólag környezetbarát termék szállítható, fosszilis áru nem.

Az EWG által üzemeltetett tartályvagonok 98 köbméter térfogatúak és kevesebb mint 22 tonna önsúlyúak. A régebbi típusú kocsiknál könnyebbek, ezért akár 68 tonnát is tudnak szállítani, így olcsóbb velük a fuvarozás, mert ugyanakkora költségért több árut lehet szállítani.

A vagonok Európában mindenütt tudnak közlekedni, ahol a vasúthálózat normál nyomtávú. A most üzembe állt tartályvagonokkal elsősorban Olaszországba visznek ukrán nyersétolajat, jellemzően ottani feldolgozásra.

„Az East-West Gate csoportnál élen járunk az innovációk alkalmazásában, a hatékony és környezetbarát fuvarozás elterjesztésében. A Wascosa tehervagonjaival gazdaságosabb szállítást tudunk kínálni a partnereinknek. Az első visszajelzések kifejezetten pozitívak, van olyan szállítmányozó ügyfelünk, aki a sajátjai helyett használja az EWG vagonjait, mert jobban megéri” – hangsúlyozta Vinar Roman, az East-West Gate vezérigazgatója.

A vagonok a lízingcég narancssárga színe mellett zöld festést is kaptak, ezzel hangsúlyozva a környezetbarát szállítást.