Üzemi tesztek

Üzemi tesztek

A nemzetközi szállítmányozó és infologisztikai szolgáltató cargo-partner az átfogó fenntarthatósági stratégiája keretében elindította az e-teherautók tesztelési programját az elő- és utófutások során, elsőként Ausztriában és Szlovákiában, amit a tervek szerint a közép- és kelet-európai régió más országaira is kiterjeszt majd.

A március végén kezdődött, ausztriai kísérleti fázis során a Mercedes-Benz eActros-300 teherautóját tesztelték. A bécsi repülőtérnél található cargo-partner közelében a vállalat sikeresen teljesített károsanyag-kibocsátás nélküli szállítási műveleteket. A teherautó a fuvarok során számos rakományt szállított, naponta átlagosan mintegy 5,5 tonnát.

Szlovákiában április második felében, két héten keresztül tesztelték a FUSO eCanter teherautót. Elsősorban Pozsony belterületén bonyolított napi szállításokra koncentráltak, de a tesztidőszak alatt a Pozsonyból Bécsbe, a Fischamendbe és vissza tartó, valamint a pozsonyi csomópontjuk és a dunaszerdahelyi raktáruk közötti útszakaszt is górcső alá vették. Az energiahatékonyságot tekintve az adatok megegyeztek a két teszthelyszínen: az átlagos fogyasztás 1 kWh/km volt Ausztriában és Szlovákiában is.