További 50 autóbusszal újul meg a budapesti járműpark 2025-től

További 50 autóbusszal újul meg a budapesti járműpark 2025-től

Újabb 50 vadonatúj, csuklós autóbuszból álló flotta érkezik a fővárosba. A BKK a lejáró operátori szerződés pótlásául közbeszerzési eljárást folytatott le közforgalmú autóbuszjáratok üzemeltetésére, ennek köszönhetően a korábban bejelentett 50 mellett további 50 modern, klimatizált, alacsony padlós és környezetbarát autóbusz áll 2025 második felétől ütemezetten forgalomba Budapesten.

Jövőre 50 új, csuklós autóbusz áll forgalomba Budapesten annak köszönhetően, hogy eredményes volt a lejáró járatüzemeltetési szolgáltatási szerződés megújítására vonatkozó újabb közbeszerzés. Az új járművek üzemeltetésére tavaly kiírt tenderben az ArrivaBus Kft. adta a legkedvezőbb ajánlatot, ezért az eljárás nyertese lett. A BKK és az ArrivaBus Kft. 10 éves (és további két évvel meghosszabbítható) szerződést írt alá.

Az operátor – vagyis az ArrivaBus Kft. – a Mercedes legmodernebb, alacsony padlós Citaro G típusú autóbuszaival biztosítja a szolgáltatást, ennek köszönhetően javul a fővárosi közösségi közlekedés színvonala. A jövő nyártól ütemezetten forgalomba álló járművek

  • megfelelnek a környezetvédelmi követelményeknek (Euro 6e dízel besorolásúak);
  • akadálymentes kialakításukkal biztosítják az idősebb utasok, illetve a mozgásukban korlátozottak vagy a babakocsival közlekedők igényeit, továbbá
  • olyan tulajdonságokkal és felszereltséggel rendelkeznek (tágas férőhely, légkondicionálás, fedélzeti kamerák, korszerű utastájékoztató rendszer, nagy méretű monitorok), amelyek növelik az utasok komfortérzetét és biztonságát.

A lejáró szerződés szerint üzemeltetett buszokat folyamatosan felváltó új járművek elsősorban Dél-Budán, Dél-Pesten és a Rákóczi út–Thököly út–Újpalota útvonalon közlekednek majd. (Fotó: BKK)