Raktárhálózat- és portfólióbővítés

Raktárhálózat- és portfólióbővítés

A cargo-partner már 18 éve rendelkezik képviselettel Kínában, és jelenleg több mint 500 alkalmazottat foglalkoztat 18 helyszínen Kína, Hongkong és Tajvan területén. 2022 első felében a cég bővítette iroda- és raktárhálózatának kapacitását Kínában, továbbá új vasúti és közúti szolgáltatásokat vezetett be Kína, Európa és Közép-Ázsia között.

A vállalat ez év elején bővítette a pekingi fióktelepét, és új raktárhelyiséget is bérelt Kunsanban, Sanghaj közvetlen közelében, a Peking–Sanghaj kereskedelmi útvonaltól mindössze tízperces autóútra. Az 5300 négyzetméteres raktárterület bérlésével az erős elektronikai iparral rendelkező helyi piacot szolgálják ki. Márciusban Kína déli részén, a sencseni tartományban található Yantianban 3400 négyzetméteres raktárterület kezdte meg működését regionális elosztó központként. Ezenfelül június elején a cég értékesítési irodát nyitott Makaóban is, hogy kiegészítse a Nagy-öböl térségében lévő hálózatát.

Új vasúti és tengeri szállítási megoldások

Vasúti szállítás esetén a cargo-partner az Új Selyemutat a Kaszpi-tengeren és a Fekete-tengeren át vezető vasút igénybevételével kerüli meg. A vállalat heti indulásokat biztosít ezen az új útvonalon, és a közeljövőben 30–50 százalékos növekedésre számít. Ezenkívül továbbra is elérhető az Adria Express tengeri áruszállítási szolgáltatás Kínából Koperbe, Rijekába és Triesztbe. Ez az útvonal az észak-európai kikötőkön keresztül történő szállításokhoz képest 5–8 nappal lerövidíti a tranzitidőt.

Kamionnal Kínából Közép-Ázsiába

Tavasz óta a cargo-partner nemzetközi határokat átívelő kamionos szállítási megoldásokat biztosít Kínából Közép-Ázsiába: rendszeresen indít járatokat Kínából Kazahsztánba, Kirgizisztánba, Tádzsikisztánba, Türkmenisztánba és Üzbegisztánba. Legutóbb a cargo-partner kínai csapata túlméretes szerszámgépek szállítását bonyolította le sikeresen: az árukat 16 mélybölcsős teherautóval szállították az észak-kínai Daliánból az üzbegisztáni Taskentbe 14 nap alatt. A cég háztól házig szolgáltatása magában foglalta az áru telephelyen történő rögzítését, a vámügyi eljárások koordinálását, továbbá a szoros kapcsolattartást a teljes útvonalon.