KözútVilág konferencia

A Gebrüder Weiss bevezeti az ETA alkalmazását

A Gebrüder Weiss bevezeti az ETA alkalmazását

Hol van jelenleg a küldeményem? Mikor érkezik meg a rendeltetési helyre? Az ügyfeleknek kérdései vannak, a Gebrüder Weiss pedig válaszol ezekre – az ETA (várható érkezési idő) alkalmazás segítségével. Az átlátható és valós idejű kommunikációnak köszönhetően a vállalat megbízói azonnal informálódhatnak arról, mikor szállítják ki rendelésüket. Az ETA segítségével könnyen megbizonyosodhatnak küldeményük helyzetéről a szállítási szakasz utolsó két órás intervallumában. Az 5 percenként frissülő adatok, a versenyelőny mellett, megbízhatóságot adnak már a tervezés szakaszában. Az új digitális fejlesztéssel a gyűjtő- és darabárus küldemények státusza a Gebrüder Weiss hálózatában online nyomonkövethetőek egészen a kiszállításig, Bázeltől Tbilisziig.

A digitális stratégia szlogenje: „Best of both Worlds“

Az ETA-keresőfunkció bevezetése csak egy részeleme a GW idei digitális stratégiájának. Az elmúlt évek kihívásai miatt a vállalatcsoport a digitalizáció mellett szavazott, stratégiai célkitűzésként a fizikai teljesítőképesség és a digitális eszközök optimális kombinációját vállalva. „Ez a lépés egyértelműen megkülönböztet bennünket a tisztán digitális platformokon működő, újonc vállalatoktól a piacon. Számunkra kiemelkedően fontos, hogy az olyan helyzetekben is helytálljuk, mint ez a jelenlegi, amit a koronavírus-járvány okozott.“ – nyilatkozta Jürgen Bauer, az igazgatótanács tagja. A „Best of both Worlds“ szlogennel fémjelezett úton meglévő mottónk a „GW-Mindig mozgásban“ is új értelmezést nyert a járványhelyzetben: #WeMoveSmarter. „Kiváló szolgáltatási színvonalat csak megfelelő digitális kompetenciával biztosíthatunk, ami által hozzáadott értéket teremtünk ügyfeleink számára. ”- mondja Jürgen Bauer a hashtagról.

Jürgen Bauer, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának tagja (forrás: GW/ Gnaudschun)

A következő hónapokban további digitális fejlesztés várható a cégnél, például az év folyamán hivatalosan is útjára bocsájtják a Gebrüder Weiss ügyfélportálját – myGW néven – , amely portál több különböző, jelenlegi alkalmazást foglal keretbe, modernizált és szinkronizált módon.

A Gebrüder Weiss vállalatról

A Gebrüder Weiss közel 7300 munkatársával, 150 saját tulajdonú telephelyével és 1,7 milliárd eurós árbevételével (2019) Európa vezető szállítmányozási és logisztikai vállalatai közé tartozik. A lauterachi (Ausztriában) székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG égisze alatt a vállalkozás a fő üzletágai: közúti szállítmányozás, légi és tengeri szállítás, valamint a logisztika mellett egy sor nagymértékben specializált ágazati megoldás és leányvállalat. Ezek közé tartozik többek között az x|vise (logisztikai tanácsadó cég), a tectraxx (csúcstechnológiás vállalatok specialistája), az inet-logistics (TMS szállítmányozási ügyviteli szoftvermegoldások), a dicall (kommunikációs megoldások, piackutatás, képzés), a Rail Cargo (vasúti fuvarozás) és a Gebrüder Weiss csomagszolgálat (GWP). A konszern ennek a kombinációnak köszönhetően gyorsan és rugalmasan tud reagálni az ügyfelek igényeire. A családi vállalkozás, amelynek a története több, mint 500 év fuvarozásra tekint vissza, számos ökológiai, gazdasági és társadalmi intézkedésével ma is a fenntartható gazdálkodás éllovasának számít.