A Trieszti Kikötő intermodális napja

A Trieszti Kikötő intermodális napja

Az idén 300 éves születésnapját ünneplő Trieszti Kikötő szeptember 19-én Trieszti Intermodális Napot (Trieste Intermodal Day, TID) tartott a város ikonikus kikötői épületében, a Maritime Stationben mintegy 300 vezető tisztségviselő részvételével a nemzetközi logisztikai színtér élenjáró cégeinek képviseletében.

Technológia, innováció, környezet, társadalom, elképzelések, üzlet – ezek csak a legfontosabbak témák, amelyekre az esemény fókuszált. Az Egyesült Államokbeli népszerű TED (Technology Entertainment and Design) konferenciák mintájára született kezdeményezés az európai logisztika és intermodalitás jövőjét, az összekapcsolhatóságot vette górcső alá, nemzetközi felszólalók vezényletével szorgalmazva szabad helyzetértékelést és széleskörű értekezést. A formátum révén a fórumon hangsúlyossá vált az előadók közönséggel való kapcsolata, kölcsönösen ösztönözve egymást új nézőpontok kialakítására.

Ilyen módon a tudományos és műszaki megközelítések, az üzleti modellek, az IT és a mesterséges intelligencia vetületei egyaránt terítékre kerültek a szakmai eseményen, amelyet hagyományteremtőnek szántak a szervezők. Reményeik szerint ezentúl évente összegyűlnek majd a vezető logisztikai szakemberek, tudósok, véleményformálók és újítók, hogy Trieszt és a környező térség jövőképét hasonlóképpen megvitassák.