KözútVilág konferencia

A kevesebb járat ellenére több utas Debrecenben

Februárban 1 százalékkal többen, mintegy 18 060-an vették igénybe Magyarország második legforgalmasabb repülőterét, a Debrecen Airportot. 2016-hoz képest a növekedés annak ellenére is teljesült, hogy tavaly a február 29 napból állt, illetve idén 18 járattal kevesebb indult. Februárban nem közlekedett sem a malmöi, sem a charleroi járat, azonban a londoni, párizsi, milánói, eindhoveni és müncheni járatok iránti élénkülő kereslet kompenzálta a kevesebb járatból adódó kiesést.

2016 óta már Európa öt gazdasági és turisztikai szempontból is rendkívül fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek.

Jó hír, hogy az idei évben is lesz új menetrend szerinti járata a Debrecen Airportnak hiszen, március 26-tól indul az első Európán kívüli Wizz Air járat Debrecenből heti két alkalommal Tel Avivba, Izrael fővárosába és újraindul a Svédország harmadik legnagyobb városába Malmöbe a járat, amiből rövidebb mint egy óra transzferrel Dánia fővárosa, Koppenhága is elérhető lesz. Nyáron a rendszeres német beutazó charter járatok mellett, a Török Riviérára, Korfura, Zakynthosra és Bulgáriába is biztosítanak nyári járatokat a kelet-magyarországi utazóközönségnek.

civishir.hu